Ieder jaar gaan wij met z'n alle naar de BHV-herhalingscursus. We oefenen het blussen van beginnende branden, het verlenen van levensreddende eerste hulp en reanimatie (met of zonder AED). Het is belangrijk dat deze kennis ook in het praktijk wordt toegepast. Vanuit de wetgeving is de organisatie verplicht om een aantal taken inzichtelijk en in orde te maken:
Ondanks alle maatregelen blijven er altijd restrisico's over. Deze restrisico's zijn onder te verdelen in algemene- en specifieke restrisico's. De algemene restrisico's die we bij A.Hak kennen zijn:
Specifieke restrisico's zijn specifiek door de aard van de werkzaamheden, de omgeving en de locatie zelf. De specifieke restrisico's zijn onder andere:
De specifieke restrisico's vormen een basis voor de BHV-organisatie. Daarnaast dient men ook met een aantal specifieke omstandigheden rekening te houden:
Hierboven zijn een aantal algemene- en specifieke risico's beschreven. Voor onze werkzaamheden zijn verschillende scenario's te bedenken, van een pleister incident zonder schade voor het milieu tot een incident met enorme impact voor de omgeving en betrokken personen. Om gepast te kunnen reageren op gebeurtenissen tijdens onze werkzaamheden zorg je er op z'n minst voor dat:
De Nederlandse Richtlijn Bodembescherming (NRB) definieert bodembedreigende stoffen.
Voor het rijden met gevaarlijke stoffen, verwijzen we jou graag naar de website van Inspectie Leefomgeving en Transport
Scan de volgende code met de app om deze toolbox te bekijken.